Nieuw hoofdstuk

De switch maken van 'op het podium' naar 'achter de schermen' is gelukt. Dit was voor mij een belangrijke reden om samen met Tom & Daan in 2016 Affino op te richten. Ik ben er trots op dat ik deze overstap heb kunnen maken, nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk.

Nieuw hoofdstuk

Liever luisteren? Klik dan hieronder op play.

Het afgelopen jaar nam 'even' een onverwachte wending. Ineens stond het hele bedrijf op pauze. De eerste reactie was hetzelfde als altijd, aanpassen en weer doorgaan. We gingen livestreamen vanuit de meest unieke locaties zoals Doloris, het Willem II Stadion en De Kerk in Oostelbeers.

Vanaf 2020 was het zakelijk dus vooral aanpassen, doorgaan en weer stilstaan. Hierdoor was er tijd over om terug te kijken op wat we in de voorafgaande vier jaar neergezet hadden. Het was de trots die overheerste als ik naar de vele feesten en evenementen keek, waar ik onderdeel van uit mocht maken. Sinds 2006 op het podium als DJ en vanaf 2016 steeds vaker achter de schermen namens Affino.

Het afgelopen jaar leverde ook een dubbel gevoel op. Aan de ene kant wilde ik gewoon aan de gang en aan de andere kant was er ineens rust. Ik kon mijn laptop dicht doen en het werk stond even 'uit'. Het had geen zin om mij druk te maken over de korte termijn, want daar had ik toch geen invloed op. Aangezien de hele wereld op pauze stond, ging ik steeds vaker nadenken over mijn wensen, passies, interesses, hobby's en dromen voor de toekomst. Tijden veranderen en ik zie het als een kracht om te erkennen dat mijn wensen en doelen veranderd zijn, maar daar dan vooral ook iets mee te doen.

Zo ben ik inmiddels gestart met de opleiding Data Science en het halen van mijn vaarbewijs. Ook heb ik inmiddels mijn GVB gehaald en ben ik gestart met het maken van mijn podcast 'Digital Money'. Dit laatste alleen al leverde veel energie op, omdat het mijn hobby's samenbrengt; audio productie, Bitcoin, economie en het maken van Dirkdejong.com.

Ondernemen is risico's nemen, offers brengen, aanpassen en verbeteren. Dit kan voor mij maar op een manier: er volledig voor gaan. Met een eigen artiestenbureau komt daar het dag en nacht aspect nog bij. Het organiseren gebeurt tijdens kantooruren en het uitvoerende werk juist daar buiten. De wetenschap dat artiesten namens jou op het podium staan zorgt dat je altijd de klok in de gaten houdt en een keer extra op je telefoon kijkt. Een optreden draait om één specifiek moment en de artiest is niet zomaar vervangbaar. Ik heb alle vertrouwen in onze voorbereiding, maar evenementen blijven onvoorspelbaar. Het geeft enorme voldoening dat opdrachtgevers die verantwoordelijkheid aan ons toe vertrouwen.

Een van de keuzes die iedereen heeft is hoe je je eigen tijd besteedt. Met plezier heb ik de afgelopen jaren het overgrote deel van mijn tijd aan Affino besteed. Op dit moment kies ik er voor om afscheid te nemen van die 24/7 verantwoordelijkheid. Net zo bewust als de voorgaande jaren, maak ik nu de keuze om weer zelf controle te nemen over mijn tijd en die te besteden aan zaken waar ik op dit moment waarde aan hecht.

Met grote glimlach kijk ik terug op alle mooie avonturen die ik met Affino beleefd heb, maar nu is het voor mij tijd om het volgende hoofdstuk te starten. Dit betekent dat ik mijn aandeel in Affino aan Tom verkocht heb en vanaf 1 juni met een goed gevoel de volledige leiding van Affino aan hem overdraag. Dat we samen een weg hebben gevonden om zakelijk goed uit elkaar te gaan, zegt veel over onze vriendschap en daar ben ik trots op.

Mijn podcast draait op donaties en zorgt dus nog niet voor een fulltime inkomen ;). Daarom wil ik naast mijn hobby ook starten met een nieuwe job. Mocht je een leuke vacature tegenkomen, let me know!

Ik hoop dat we elkaar snel weer op een feest of festival zien, zodat we kunnen proosten op de toekomst!